Подходящи съставки за диетични и здравословни десерти

Добавяйте плодове, за да ги подсладите, а не захар
0
Подходящи съставки за диетични и здравословни десерти
Снимка: istock

Десертите са най-големият враг на всяка диета. Любимите ни лакомства винаги успяват да ни изкушат. В резултат не само си доставяме удоволствие консумирайки ги, но това най-често се оказва и причина за прекратяване на диетата.

Какво да правим, когато ни се хапва нещо сладичко? Можем да си приготвим здравословни и диетични десерти. За да бъдат те такива е важно да съобразим съставките за тяхното приготвяне.

Вижте кои са подходящи за вашите диетични десерти.

Не използвайте пшенично брашно

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, когато искате да приготвяте диетични и здравословни десерти е да не използвате пшенично брашно. Заменете го с брашно от овесени ядки, оризово, кокосово, брашно от рожков, бадемово, тиквено, брашно от киноа, нахут. Тези брашна са здравословни, а десертите с тях стават вкусни. Може да експериментирате и да ги комбинирате.

Добавяйте плодове, за да подсладите десертите

Въпреки че плодовете и пресните плодови сокове съдържат захари, тези захари са естествени и в пъти по-здравословни от бялата и кафява захар. Добавянето на пресни плодове към рецептата ще ви позволи да намалите количеството на подсладителя, който ще ползвате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари